Шест доказателства за млада Земя

Без милионите и милярди години, еволюционната теория напълно се разпада. Ето няколко от многото правдоподобни доказателства от различните сфери на науката, които разказват за свят много по-млад отколкото твърдят еволюционистите.

Доказателство 1 Геология: Радиокарбонно датиране на диаманти

Датирането с въглерод-14 далеч не доказва еволюция, всъщност то осигурява някои от най-силните доказателства за сътворение и млада земя. Радиокарбон (въглерод-14) не може да остане свободно във веществата в продължение на милиони години, защото се разпада сравнително бързо. Поради тази причина то може да бъде използвано само за получаване на „възраст” в интервал от десетки хиляди години.

Учените от RATE (Radioisotopes and the Age of the Earth/Радиоизотопите и възрастта на Земята) представиха изследвани диаманти, за които еволюционистите смятат, че са на възраст 1-2 милярда години и са свързани с ранната история на Земята. Диамантът е най-твърдото вещество, което ни е известно, и изключително устойчив на разлагане чрез химически процес.

Въпреки това, учените от RATE откриха значителни нива от радиокарбон в тези диаманти, което ги датира от около 55 000 години – далеч от еволюционните милярди.

Доказателство 2 Астронимия: Отдръпването на Луната

Гравитационното притегляне на луната създава приливите и отливите на земята, което кара луната да се отдалечава спираловидно много бавно. Заради този ефект, луната в миналото би била по-близо до Земята. Основавайки се на гравитационните сили и сегашното отдръпване, ние можем да изчислим колко се е преместила луната с течение на времето.

Ако земята е само на 6 000 години, няма проблем, защото за такова време луната се е преместила около 250 метра. Но повечето астрономически книги ни учат, че луната е на над 4 милиарда години, което поставя сериозна дилема – преди по-малко от 1,5 милиарда години луната би трябвало да е докосвала Земята! 

Доказателство 3 Геология: Разпадащото се магнитно поле на Земята

Земята, както и другите планети, има магнитно поле, което се разпада доста бързо. Сега сме в състояние да измерим скоростта с която магнитната енергия се изчерпва и да изградим модел, който да обясни информацията.

Светски учени изобретиха „динамо модел“ на ядрото на Земята, за да обяснят как магнитното полето може да съществува толкова време, но този модел не успява да обясни адекватно данните за бързото разпадане и бързата промяна, която то е претърпяло в миналото. (Той също не може да обясни магнитното поле на други планети като Нептун и Меркурий)

Креационисткият модел (базиран на Потопа в Битие) ефективно и ясно обяснява данните по отношение на магнитното поле на Земята, предоставящ поразителни доказателства, че Земята е само на няколко хиляди години, а не на милиарди.

Доказателство 4 Биология: Меката тъкан на динозаврите

В последните години имаше много данни на „чудно запазени“ биологични материали в предполагаеми древни каменни слоеве и вкаменелости. Едно такова откритие, което накара еволюционистите да се паникьосат, e вкаменената бедрена кост на Тиранозавър рекс с гъвкава съединителна тъкан, разклонени кръвоносни съдове и дори непокътнати клетки!

Според еволюционистите, тази тъкан на динозавър е на повече от 65 милиона години, но лабораторни изследвания показаха, че не е известен начин – и вероятно няма възможност – биологичен материал да трае повече от няколко хиляди години.

Възможно ли е това да е заради грешната представа на еволюционистите преди колко време са живели динозаврите?

Доказателство 5 Антропология: Нарастването на човешката популация

Невероятно е какво може да ни покаже основната математика за възрастта на земята. Можем да пресметнем годините през които човечеството е съществувало пресмятайки популация, удвояваща се на всеки 150 години (една много скромна цифра), за да получим приблизителна оценка на това каква трябва да е човешката популация на света след даден период от време.

Библейската възраст на земята (около 6 000 години) съответства с номера получен от тези изчисления. Разликата е, че дори консервативната еволюционна възраст от 50 000 години излиза от зашеметяващо, невъзможно високо число от 10 на 99-та степен – по-голямо от номера на атоми във вселената!

Ясно е, че твърдението, че хората са обитавали земята десетки хиляди години, е абсурдно.

Доказателство 6 Геология: Плътно нагънати скални слоеве

Когато здрава скала се огъне, обикновено се напуква или чупи. Скала може да се огъне без да се счупи единствено, когато е омекотена от прекалено нагряване (което причинява ре-кристализация) или когато слоя не е напълно втвърден.

Има многобройни места по света (включително и известния Гранд Каньoн), където наблюдаваме обемисти участъци от слоеве, които са тясно нагънати, без доказателство слоя да е бил нагряван.

Това е голям проблем за еволюционистите които вярват, че тези скални пластове са се образували постепенно за много векове, образувайки геoложки запис. Обаче това има перфектен смисъл за креационистите които вярват, че тези слоеве са се образували в глобалния, кaтастрофален Потоп, описан в Битие.

Наистина ли възрастта на земята е от значение?

Докато всяко от тези доказателства разкрива причини защо земята не може да бъде на милиони години, истинският проблем не е възрастта на Земята. Всъщност истинският проблем е авторитета. Божието безпогрешно Слово трябва да бъде нашия авторитет, а не нестабилната основа на човешките доводи. Опитваме ли се да вместим интерпретациите за появата на света (т.е. еволюцията) в Библията, или ще оставим Бог да говори за Себе си чрез Неговото Слово?

Ако не можем да се доверим на първата глава от Битие, защо да вярваме когато Библията казва, че вярата в Исус Христос е единствения път нa спасение? (Римляни 10:9, Деяния 4:12, Йоан 14:6)

Но когато приемем Библията както е записана, е ясно, че земята не може да бъде на повече от няколко хиляди години – и от библейска гледна точка научните доказателства се съгласяват!

Статията е взета оттук: http://www.answersingenesis.org/get-answers/features/young-earth-evidence/
Превод: Мартин Василев

60 отзива

 1. Здравейте,
  много се радвам, че сте превели статията. Бих искал да я включа в блога си: http://antoninus.blog.bg/, ако нямате нищо против.
  Благословен ден.
  Антон

 2. admin says:

  Разбира се, ползвай я!

 3. bogoizbrania says:

  Метода за датиране с въглерод е 100% шашма и заблуда. Дори теорията за „въглерод 14“ е без доказателства и се основава на съмнителни и непостоянни признаци.

 4. 1234 says:

  Земята е на 6 000 години който не вярва значи не вярва и в БОГ.И който не вярва да си гледа работата

  • 5678 says:

   Земята не е на 6000 години. Който го вярва – значи е идиот. И също така, който го вярва – вече си живее в света на фантазиите – така че няма какво повече да се каже за него.

 5. СУАОН says:

  Пичове, незнам какво сте пили или пушили когато пишете и вярвате на тези глупости. Динозаврите са на 6 000 години, че и планетата Земя!!!
  Алоооо, в кой свят живеете бе? Каква е тая БИБЛИЯ, кви са тия олигофренясали мозъчни издънки. Че и на всичкото отгоре БОГ праснал на Земята ония двамата шемети Адам и курвето Ева ама готови за ебане – точно на по 20 години. За какво му е на Бог половото размножаване след като той си ги създава готови, напълно развити на 20 години и то само за една година. Какво четете и на какво вярвате бе? Римската империя се е биела със динозаври – е гати и филма.

 6. Прочетох статията от началото до края и по-големи глупости не бях чел от доста време. Мога да обясня изречение по изречение защо няма нито 1 точка в която да има капка логика, защото освен мен и повечето нормални хора – също и всеки нормален човек завършил поне 6-ти клас би могъл да го направи, но не бих си хабил времето. Любимата ми точка е точка 5 – която сякаш е писана от човек със запушени уши, затворени учи и изваден мозък – понеже явно не може да използва елементарна логика и да схване че този „бум“ се е случил след индустриялната революция, и че останалото което е написал са пълни глупости. Явно някои хора не са чували за големите измирания, неща като природни бетствия (тези които прекратили бронзовата ера например) епидемии, чуми, войни, суши и тн. нито за това че тази скорост на увеличаване на населението абсолютно не съществува преди гореспоменатия период от човешката история (индустриалната революция). Ето ви една елементарна фигура за тези които не могат да схванат

  https://aiss-science-9.wikispaces.com/file/view/human%20population%20curve.jpg/372377090/human%20population%20curve.jpg

  Подобни елементарни неща мога да кажа за всяка точка, но както споменах по-горе – нямам желание да си губя времето допълнително, след като вече си го загубих с четенето на статията. Поне разбрах какъв е начина на мислене на креационистите.

 7. Чета Библията всеки ден,и това което знам е че първата глава на Битие е написана абсолютно НЕСКОПОСАНО.Ако в началото Божият Дух се е носил над водата как така би могло да има вода при положение че Слънцето още не е съществувало,при положение че то е причината за температурите на Земята,това означава,че без Слънце температурата на Земята би била -237 градуса по Целзий.Значи водата не би могла да съществува в течно агрегатно състояние.И настана вечер и настана утро ден втори???Как може да има вечер и утро при положение че няма изгрев и залез та Слънцето още не е съществувало.И настана вечер и настана утро ден трети???Бог създаде растенията и всяка трева израстна от Земята.Как може да съществуват растенията при температура -237 градуса по Целзий.Ако Бог е Бог на реда ,защо би създал вселената по такъв хаотичен начин.Та това е абсурдно. Колкото до еволюцията тя е факт.Ако човешкият ген не еволюираше то тогава всички хора биха били еднакви абсолютни копия на „първите хора Адам и Ева“. Това означава че не би следвало да има и раси,но те също са факт.Моля ви хора не позволявайте на тези идиоти да лъжат и да пропагандират за свят на 6000 години.

 8. Отдръпването на луната от земята не е толкова равномерно. Ако луната беше на няколко километра от земята би паднала на земята, не би се отдалечавала. Силата на притегляне между две тела е пропорционална на квадрата на разстоянието между тях. Т.е. колкото повече се отдалечава толкова повече привличането е по-малко. Центробежната сила действа в обратна посока. Може да се каже че има разстояние при което двете сили се изравняват. И дори и за 100 години отдалечаването да изглежда равномерно за много дълго време не е.

Напишете коментар

Използваме Граватари в кокментарите - вземете свой собствен, за да бъдете разпознавани!

XHTML: Това са някои от таговете, които може да ползвате: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>