Царят на царете

от Р. Дж. Ръшдуни

Павел, в 1 Тимотей 6:15, говори за Исус Христос като за „блажен и единствен Властител, Цар на царете и Господар над господарите.” Ърнест Гордън е превел последната част от този стих „Цар над царстващите, Господ над господстващите.” С други думи, зад всички сили в историята, стои Великият Цар Исус Христос.

Този Велик Цар позволява на хората и народите да следват своите зли мечти и да извършват греховете си. Така това, което хората си представят в своите нечестиви въображения като разрешение на проблемите се превръща по-късно в проклятие. На съответното време бурите на историята помитат всички неща, които не са основани на Скалата. Както Павел казва в Евреи 12:22-29, нещата, които са около нас и ние самите ще бъдем разтърсени така, че ще останат само тези, които не могат да бъдат разтърсени.

По тази причина трябва да очакваме кризи, които ще ни разтърсят. Те ще дойдат от Великия Цар, за да ни изпитат и проверят. Нямаме правото да очакваме Бог да ни третира като крехко парче стъкло.

Айзък Уотс, в своя великолепен химн „Войник ли съм за Кръста аз?” (1724 г.), пита:

Трябва ли да бъда аз носен към небето
върху лехите цветни на лесно и леко
докато други за награда се бият със стръв
плавайки през морета от кръв?

Тогава Уотс казва, „Несъмнено трябва да се бия, ако ще царувам,” и той се моли за кураж да устои като добър войник на Христос.

Намираме се във време на разтърсване. Великият Цар допуска хората и народите да следват своя път до неговия смъртен край. Ние ще бъдем разтърсени. Въпросът, който трябва да си зададем, е следният: ние ли сме земетръсното доказателство? Дали сме до такава степен вкоренени в Христос, че да не можем да бъдем разтърсени?

Статията е взета оттук: http://chalcedon.edu/research/articles/the-king-of-kings/
Превод: Венера Милова

Напишете коментар

Използваме Граватари в кокментарите - вземете свой собствен, за да бъдете разпознавани!

XHTML: Това са някои от таговете, които може да ползвате: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>