Хищно общество или дяконско общество

от Р. Дж. Ръшдуни

Нашият Господ постоянно обръща внимание на страстта за власт, която бележи неблагочестивите и тяхното хищно мислене. Това е философията да измамиш другите преди те да те измамят. Христовата заповед е пряма и ясна: “Но между вас не ще бъде така; но който иска да стане големец между вас, ще ви бъде служител; и който иска да бъде пръв между вас, ще ви бъде слуга; също както и Човешкият Син не дойде да Му служат, но да служи, и да даде живота Си откуп за мнозина.” (Матей 20:26-28).

Изборът, който Той ни представя е неизбежен: има или хищно общество или дяконско; свят на омраза, зло и недоверие или свят на вяра, благодат и служение.

Дяконското общество обаче може да бъде основано единствено на основата Исус Христос. Съвременната държава предлага лицемерно съдействие за обслужване, за да упражнява езическо господство. Резултатът е хищно общество, изпълнено с омраза, престъпления и експлоатация. Няма никаква благодат, следователно и никакво служение.

Не можем да избегнем този избор: колкото повече изграждаме страната си върху основа, различна от Исус Христос, толкова повече се превръщаме в извратено, хищно общество с покварен обществен ред.

Промяната трябва да започне с нас и тогава всяка област от живота и мисленето трябва да бъде подчинена на Исус Христос. Ако не ни управлява Господ, лешоядите ще го направят.

Изберете. Плащате цената с живота си: Христос или лешоядите?

Статията е взета оттук: http://chalcedon.edu/research/articles/a-vulture-society-vs-a-diaconal-society/
Превод: Васил Папратилов

Напишете коментар

Използваме Граватари в кокментарите - вземете свой собствен, за да бъдете разпознавани!

XHTML: Това са някои от таговете, които може да ползвате: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>