Новият световен ред

от Ники Вълчев

Като говорим за нов световен ред, той отдавна е установен.

Преди малко по-малко от 2000 години Един Богочовек, Исус от Назарет, ясно заявява, че не друг, а единствено Той притежава цялата власт на Небесата и Земята. За Него са пророкували още древните Пророци пращани от Бога, Който владее цялата вселена. Царят псалмопевец Давид пророкува за Него като казва, че Той притежава народите за Свое наследство и земните краища са Негово притежание. Пророкувано е, че Месията ще строшава народите като грънчарски съдове със желазната Си тояга. В самото начало на този 2-ри Псалом* се казва, че Бог ще се присмее на всички човешки конспирации. На друго място се казва, че Бог прави нищожни намеренията на народите. Земните управници принадлежат на Бога, Той обръща сърцата им на където Си иска.

Целият Стар Завет разкрива факта, че ще дойде „семето на жената“, което ще строши главата на змията, въпреки че змията ще Му нарани петата. Целия Стар Завет пророкува, че ще дойде Месията, Който е Мъж на война и Името Му е Яхве, и Той славно ще тържествува над Своите неприятели след страданията Си. Новият Завет разкрива Господ Исус Христос като Един, Който победи чрез кръста всички началства и власти и явно е възтържествувал над тях, като ги е извел в триумфално за Него и позорно за тях шествие (Колосяни 2:15).

Христос сега седи отдясно на Всемогъщия Бог Отец и има Име и Власт, над всяко име и власт не само в този но и в бъдещия век, и всичко това е получил за Църквата Си, която е Неговото тяло и пълнота. Христос днес продължава да побеждава всяко началство и власт чрез Евангелието на Царството проповядвано от Църквата. Според Апостол Павел Христос ще се завърне едва когато всички негови врагове са вече победени с изключение на смъртта (I Кор. 15:22-28)!

Няма място за пораженчески манталитет сред християните! Няма място за ескейпизъм! Нека да бъдем свидетели на Исус Христос, а не да гадаем кога Той ще се завърне. Нека да бъдем твърди, непоколебими и да изобилстваме винаги в Господнето дело, като знаем, че трудът ни в Господа не е напразен!

*Псалом 2
1 Защо се разоряват народите, И племената намислюват суета?
2 Опълчват се земните царе, И управниците се наговарят заедно, Против Господа и против Неговия Помазаник, като казват:
3 Нека разкъсаме връзките им, И нека отхвърлим от себе си въжетата им.
4 Тоя, Който седи на небесата, ще се смее; Господ ще им се поругае.
5 Тогава ще им продума в гнева Си, И в тежкото Си негодувание ще ги смути, казвайки:
6 Но Аз поставих Царя Си На Сион, светия Мой хълм.
7 Аз ще изявя постановлението; Господ ми каза: Ти си Мой Син; Аз днес те родих.
8 Поискай от Мене и Аз ще ти дам народите за твое наследство, И земните краища за твое притежание.
9 Ще ги съкрушиш с желязна тояга, Ще ги строшиш като грънчарски съд.
10 Сега, прочее, вразумете се, о царе; Научете се, земни съдии.
11 Слугувайте на Господа със страх, И радвайте се с трепет.
12 Целувайте Избраника, за да се не разгневи, Та погинете в пътя; Защото скоро ще пламне Неговият гняв. Блажени са всички, които се надяват на Него.

Напишете коментар

Използваме Граватари в кокментарите - вземете свой собствен, за да бъдете разпознавани!

XHTML: Това са някои от таговете, които може да ползвате: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>