Значи искаш да се срещаш с дъщеря ми?

от Джаред Уилсън

1. Трябва да обичаш Исус. Не ме интересува дали си „добро момче християнин“. И аз бях такъв. Така че знам номерата. Ще те питам конкретни, изпитващи сърцето въпроси относно духовното ти състояние, всекедневното ти посвещение, идолите ти, дисциплината ти и т.н. Ще ти дам малко въздух, защото си млад и още нямаш адамова ябълка, но ще те наблюдавам като ястреб. Познавам те. Бях като теб. Може да си мислиш, че ще ме изпързаляш, и може би си изпързалял много други бащи, които не обръщат внимание на ухажорите на дъщерите си, но ще те следя както Борн следеше онзи, на когото счупи врата. Кой точно беше онзи? Всички. Така че обичай Исус повече от дъщеря ми или се омитай.

2. Ще инсталираш X3Watch и Covenant Eyes на компютъра и всичките си мобилни устройства, и ще ми препращаш редовно докладите си.

3. Ще обясня на баща ти, че ще държа него отговорен ако ти не се отнасяш с дъщеря ми като с дама. Ако си помисли че съм луд, ти се проваляш на теста и няма да се срещаш с дъщеря ми. Ако ме разбере това говори добре за теб.

4. Ти ще плащаш за всичко. Да, разбира се, сегиз-тогиз дъщеря ми ще ти купува Кола или нещо такова, и подарък за рождения ти ден и Рождество Христово. Но ти ще плащаш за яденета, филми, излети, каквото и да е. Нямаш работа? Съжалявам, но припомни ми защо изобщо говоря с теб?

5. Ще приемеш искането ми за приятелсво с теб във Фейсбук.

6. Ако очевидно имаш нужда от колан, защото панталоните ти са размъкнати, допускам че нямаш работа. Виж #4.

7. Младите хора обикновено представят себе си в най-добра светлина, така че ако изглеждаш нетърпелив, избухлив, или невъзпитан, знам че постепенно това ще се прояви още по-силно. Няма да допусна смотаняци да се срещат с дъщеря ми.

8. Ако не съм ти пастир, ще разговарям с този, който е. Ако пастира ти е жена, припомни ми защо изобщо говоря с теб?

9. Не обичаш дъщеря ми. Нямаш представа какво е любов. Харесваш я и може би ще я обичаш някой ден. Нямам нищо против такова начало, затова затегни колана на емоционалните мекушавщини. Не изповядвай безсмъртната си любов, не ѝ цитирай тъпи любовни песни, не ѝ казвай, че би умрял за нея, нито ѝ пробутвай подобни малоумни изречения, които са твърде дълбоки за плиткоумен идиот като теб. Сърцето на една дама е чупливо. Ако си играеш с нейното, ще ти покажа твоето.

10. Ако някога се озовеш сам с дъщеря ми, не се панирай. Просто поправи положението незабавно. Ако някога те хвана в опит да се уединиш с нея, това е момента, в който трябва да се панираш.

11. Може да ти звучи като че се шегувам заплашвайки те така, но въпреки че може и да не те нараня физически ако обидиш дъщеря ми или нараниш достойнството ѝ, когато обсъждам съответния проблем с теб няма да ти е смешно.

12. Може да си мислиш, че всичко това звучи много легалистично. Няма проблем. Просто ще бъдеш един от многото антиномисти, които не се срещат с дъщеря ми.

Статията е взета оттук: http://thinklings.org/posts/so-you-want-to-date-my-daughter
Превод: Филип Папратилов

Напишете коментар

Използваме Граватари в кокментарите - вземете свой собствен, за да бъдете разпознавани!

XHTML: Това са някои от таговете, които може да ползвате: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>