В Господа уповаваме

от Р. Дж. Ръшдуни

Съвремнният човек няма право да се оплаква от разрастващите се проблеми и кризи по света. Когато хората уповават на държавното управление вместо на Бога, винаги ще получават повече етатично управление вместо Божие управление. Когато хората вярват в контрола вместо в свободата, те ще получават повече заробващ контрол и все по-малко свобода.

Това в което хората уповават се превръща в контролираща живота им сила и богът, когото хвалят се познава по това на кого уповават. На американските монети все още пише „На Бога уповаваме“, но хората се надяват и се молят на националните и щатските управления. И се чудят защо Бог ги изоставя.

Св. Павел заявява, „Недейте се лъга; Бог не е за подиграване: понеже каквото посее човек, това ще и да пожъне.“ (Галатяни 6:7). Жътвата на нашето време наближава.

Хората са посяли безверие, живот на дълг, упование в това, което може някое правителство да направи за тях вместо вяра в Бога. Гледат към политиците за спасение вместо към Исус Христос и плащат данъци на държавата пренебрегвайки десятъка си към Господа. Дават на децата си всичко освен богоугодно възпитание и са богати за себе си и бедни за Господа. Сега, когато започват да виждат наближаващата жътва се питат, „Къде сбърках?“

Искат жътва на благословения, които никога не са посявали и Съботна почивка и мир, който винаги са осквернявали и се чудят на резултата защото са заслепени от собствените си грехове.

Къщата построена без основи е предопределена да се срути в бурята на историята, докато животът построен върху вечната канара, Исус Христос, ще се покаже като подсигурена и здрава.

Погледнете основите си. Къде е основан животът ви? Къде е упованието ви? Животът ви зависи от това.

Статията е взета оттук: http://chalcedon.edu/research/articles/in-god-we-trust/
Превод: Васил Папратилов

Напишете коментар

Използваме Граватари в кокментарите - вземете свой собствен, за да бъдете разпознавани!

XHTML: Това са някои от таговете, които може да ползвате: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>