Свят на бунт

от Р. Дж. Ръшдуни

Една от най-редовните забележки, които съм чувал през годините, е свързана с възражението на хората за нещо в Библията или във вестниците. „Един добър Бог не би допуснал това да се случи“, сериозно заявяват те.

Това, което казват, е че Бог трябва да бъде ограничен според техния стандарт за доброта и ако Той не отговаря на този стандарт, значи нещо не е наред с Него! Истината е, че нещо не е наред с тези хора и с техния стандарт за доброта.

Това ми напомня на разглезено дете, което крещи на майка си „ти не ме обичаш“, когато исканията му не бъдат посрещнати. Стандартът на това дете изисква то да бъде удовлетворено, за доказателство, че е обичано. Ако майката изпълни изискванията му, няма да покаже любов, а безразличие и дори омраза.

Днес живеем в свят, който е в бунт срещу Бога. Такъв свят е зъл и не е безопасно място. Има наказания за живеене в такъв свят. Имаме задължение към Бог да довим този свят към подчинение под Христос. Ако не се справяме, проблемите и наказанията само се увеличават.

Целта ни е дефинирана чрез Писанието. Откровение 11:15 разкрива, че крайният резултат трябва да е славно провъзгласяване на победа: „Световното царство стана царство на нашия Господ и на Неговия Христос; и Той ще царува до вечни векове.“

До тогава Господ няма да позволи този свят да бъде безопасно място или лесно място за живот за грешните човеци. Имаме ключалки на вратите си защото това е грешен свят, а не рай. Затова има рискове да живеем тук. По-важното е, че имаме отговорности към нашия Господ. Изпълнявате ли ги?

Статията е взета оттук: http://chalcedon.edu/research/articles/a-world-of-rebellion/
Превод: Васил Папратилов

Напишете коментар

Използваме Граватари в кокментарите - вземете свой собствен, за да бъдете разпознавани!

XHTML: Това са някои от таговете, които може да ползвате: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>