Национална зaщита

от Р. Дж. Ръшдуни

127 псалом се отнася за национална защита. Три пъти се споменава, че човешките усилия без Господа са „суета“ или безмислени. Основната защита на хората е да направят Господа строител на обществото. Това означава вярване и подчинение на Неговия закон

Псалмистът продължава с това, че децата са най-доброто оръжие с което можем да командваме бъдещето за Господа. Първо, те са наследство и награда от Бога. Второ, те са описани като „стрелите в ръката на силния“, като оръжие за война. Призовани сме да служим на Господа и да бъдем Негови инструменти за свята война така, че да Божието царство да бъде постановено. Ключово оръжие за тази война са децата.

Свикнали сме да мислим за децата като за лична облага, да продължат фамилията и семейната работа и да бъдат радост за нас в старините ни. Всичко това е хубаво, но Бог ни казва, че децата са над всички цели, в които Боживето Царство е отдалечено. Те са оръжия за война за Божието Царство.

Трето, казва ни се, че хората, които отглеждат богоугодни деца просперират. „Такива няма да се посрамят, Когато говорят с неприятелите си в градската порта.“ Градската порта е било мястото, където се е състоял пазара в онези времена, както и градското събрание и съда; всички решения и съдебни процеси е трябвало да бъдат публични и открити. Когато родителите отглеждат Богоугодни деца, доминират в търговията и управляват едновременно.

Накратко, казано е, че богоугодните домове и деца са най-добрата национална защита. Колко силни сме ние като народ?

Статията е взета оттук: http://chalcedon.edu/research/articles/national-defense/
Превод: Васил Папратилов

Напишете коментар

Използваме Граватари в кокментарите - вземете свой собствен, за да бъдете разпознавани!

XHTML: Това са някои от таговете, които може да ползвате: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>