За какво са парадите?

от Деница Папратилова

Всеизвестен факт е, че всяка нация изпитва гордост при военен успех. Усеща се сигурна в силите си и гледа уверено към бъдещето. Затова тази сила се отпразнува подобаващо с военен парад. В древен Рим победилата армия е влизала в града с празнично шествие посрещана от радостния народ. Днес изтъкваме военните си сили с ежегоден парад на който виждаме с какво разполага оръжейния инвентар на страната и разбира се числеността и достойнството на военните.

Но наскоро в нашата, а и в други страни навлезе гей парадът. И тъй като целта на даден парад е да се отпразнува силата на нацията и да се вдъхне сигурност и радост у народа, питам: какво се празнува при шествието на хомосексуалистите? С какво допринасят те за народа ни? Те ли са силата на страната ни? Те ли ни носят сигурност? Те ли ни радват?

За разлика от военния парад на който се чувстваме победители, гей парадът ни навява потисничество. И за да се освободим по някакъв начин от чувството на потиснатост, гледаме на гей парада като на цирково представление или твърдим, че сме с „по-отворени“ умове и сме толерантни към различните, като по този начин одобряваме потискащото извращение. Но тази толерантност е пагубна за нас и за тях, защото отбягваме истината. Ние като просветена нация много добре знаем, че „като познаем истината, истината ще ни направи свободни.“ Истината е, че „Бог сътвори човека по Божий образ; мъж и жена ги сътвори.“ И извращаването на мъжествеността и женствеността е гнусно за Бога, защото не отразява Божия характер. Когато хората следват извращенията си, отхвърлят Бога и възприемат себе си за богове.

И така, българино, кой е твоят Бог? Този, Който те е създал и те прави силен и свободен народ, и ти дава радост? Или разчиташ на себе си, следваш извращенията си и се оставяш да бъдеш потискан?

Напишете коментар

Използваме Граватари в кокментарите - вземете свой собствен, за да бъдете разпознавани!

XHTML: Това са някои от таговете, които може да ползвате: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>