Видение

от Р. Дж. Ръшдуни

Тя била много модерна и привлекателна млада жена на около 20 години. Докато лежала в леглото със своя любовник, съпругът ѝ се прибрал неочаквано. Напердашил прелюбодееца шумно и го изхвърлил навън. През това време младата жена се обадила в полицията. Когато полицаите пристигнали тя настояла да арестуват мъжа ѝ. Защо? Защото бил нарушил личното ѝ пространство и „правата“ ѝ! Тя била оскърбена, когато полицаите отказали и се зачудила накъде ли отива света.

Изненадани ли сте? Не би трябвало. В Притчи 29:18 четем: „Дето няма пророческо видение людете се разюздават, А който пази закона е блажен.“ Пророческо видение означава вярно проповядване на Божието Слово, така че хората, чрез Божия закон да имат светилник и виждане за пътя си. Това видение сега е изчезнало при безброй хора и също като младата прелюбодейка, тяхната представа за „права“ се формира според греха вместо според Божия закон.

Младата жена се разгневила и озлобила заради това, което тя считала за провал на полицията. Според нея нещо не било наред със обществения ред, който не защитава „свободата“ на такива като нея. Тя се чувствала така, сякаш той е „подтиснически“ и враждебен към свободата.

Тя не е единствена. Милиони са съгласни с нея. В резултат хората се разюздяват и общественият ред се изпарява защото няма видение. А може да има видение само когато Божието Слово се проповядва вярно и се слуша прилежно.

Днес има много гласове, които говорят и много неща за слушане. Вие слушате ли Божието Слово? Или сте като тази млада жена, без видение, съзнателно заслепявайки себе си като пренебрегвате Божието Слово?

Статията е взета оттук: http://chalcedon.edu/research/articles/vision-2/
Превод: Васил Папратилов

Един отзив

  1. Stefka says:

    Жената от разказа е обикновена откачалка, лигла и простакеса. Силно се съмнявам, че историята е вярна или че дори да е вярна, „милиони“ биха се съгласили, че са нарушени правата ѝ.

Напишете коментар

Използваме Граватари в кокментарите - вземете свой собствен, за да бъдете разпознавани!

XHTML: Това са някои от таговете, които може да ползвате: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>